Over mij

Wie is Rollercoasterhero.nl?

Rollercoasterhero.nl is opgericht door Hester Verberkt, ik!

Van jongs af aan ben ik geboeid, geïntrigeerd door veerkracht, uitstijgen boven je ellende en alles wat hieraan bijdraagt. Later leerde ik dat dit ook mijn survivalstrategie is: een manier om tegen de onmacht en machteloosheid van je situatie te vechten of je ertegen te verzetten.

Waarom start je iets als Rollercoasterhero.nl?
Mijn achtergrond  is sociale wetenschappen. Binnen mijn studie heb ik veel onderzoek verricht naar het effect van ernstige chronische ziekten op het gezin, op pubers, op broers en zussen van en chronisch zieken zelf. De ‘positieve’ effecten (zingeving, altruïsme, verdieping) en de ‘negatieve’ effecten (angst, verdriet, verzet). Dit leidde tot tal van publicaties en media-aandacht. Het ging om een ‘vergeten groep’. De focus lag en ligt nog steeds op de chronisch zieke zelf. Dus wat mij betreft mag er naast voor de krachtpatsers die met hun ziekte dealen, ook meer aandacht zijn voor die andere rollercoaster heroes!

Wat maakt jou geschikt voor Rollercoasterhero.nl?
Naast mijn opleiding en werkervaringen in de wereld van chronische of terminale ziekten, ben ik consultant, coach en manager in de publieke sector. In mijn dagelijks werk als peoplemanager en coach maak ik veel gebruik van positieve psychologie en omdenken. Ik denk in oplossingen en creëer een positieve vibe, want werken doe je beter met plezier. Ik leg gemakkelijk contact en ben een netwerker. Een belangrijke kwaliteit is mijn daadkracht. Vaak moet je het gewoon gaan doen, stap voor stap. Ik geloof dat leerervaringen de verandering waar je doorheen gaat betekenis geven. Ga het gewoon doen en wacht niet tot alles op twee cijfers achter de komma berekend is.

Waar komt je gedrevenheid vandaan om Rollercoasterhero.nl op te richten?
Naast via werk, ken ik de mensen voor wie ik dit doe ook privé. Sterker nog, ik behoor tot deze groep! Op meerdere fronten en vanuit verschillende rollen ben ik ervaringsdeskundige.

Ik ben opgegroeid met een broer met de spierziekte van Duchenne. Ik weet als geen ander wat het betekent om de dreiging van de dood als vast onderdeel van je dagelijks leven te hebben. Door zijn overlijden in 2003, 30 jaar oud, ben ik door het proces van verlies en rouwverwerking gegaan.

Hetzelfde geldt voor de langdurige ziekte (Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en COPD) en het overlijden van mijn vader in 2015. Een heel ander proces dan in 2003.

Sinds begin september 2016 is bij mijn beste vriendin longkanker geconstateerd met een prognose van ‘ongeveer nog een jaar te leven’. Van dichtbij maak ik de impact mee die dit op haar, haar jonge gezin en naasten heeft.

Ik geloof in maatwerk. Niets is hetzelfde als bij een ander en toch kennen de processen dezelfde fasen. Hoe je die invult, is uniek.

Waar komt de passie voor deze blog vandaan?
Deze inspiratieblog is iets wat ik gewoon moest starten. Er ging een innerlijke drive vanuit die niet te stoppen was. Ik heb met de inspiratieblog geen commerciële doeleinden. Ik hoop vooral mensen te raken, te inspireren, krachtiger te maken.

Ik werk fulltime en heb twee jonge kinderen (5 en 3), een man en een kat. Daarnaast vullen familie en vrienden de overgrote meerderheid van mijn ‘vrije tijd’.
De beschikbare tijd voor Rollercoasterhero.nl is dus beperkt.
Maar, alles wat ik aandacht geef, groeit. Dus ik vertrouw erop dat het vroeg of laat de tijd krijgt die nodig is!

3 Replies to “Over mij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *